2010-ben lesz 25 éves a Nők Világimanapja Magyarországon – A visszaemlékezésekhez segítséget kérünk!

Létrehozás: 2009. december 21., 13:18 Legutolsó módosítás: 2009. december 21., 13:19

Budapest – 2010-ben ünnepeljük a 25 éves évfordulóját annak, hogy Magyarországon először tartottuk meg a Nők Ökumenikus Világimanapját – adta hírül B. Pintér Márta, a Női Misszió vezetője. A jövő esztendő imanapi liturgiáját kameruni asszonyok készítették. A március elsejei imanap témája: Minden élő dícsérje az Urat! – lesz.

1887-ben az Amerikai Egyesült Államokból indult a mára már egész világot átfogó mozgalom, amelyhez hazánk 25 éve csatlakozott. Bár némely gyülekezetünkben – a lelkész német kapcsolatai révén az imanap megünneplésére korábban is sor kerülhetett, ám „hivatalosan” 25 éve hirdette és szervezte meg először az ökumenikus nőbizottság ezt az imanapot.

Százhetven ország keresztény asszonyai a közös imádság erejével küzdenek minden évben más-más ország népének a hitben és a nehézségek közötti megmaradásáért, a felemelkedéséért. A mozgalom célja: Informáltan imádkozni – imádkozva cselekedni!

A különböző tradíciókat és vallásokat összefűző Nők Ökumenikus Világimanapjának időpontja minden év márciusának első pénteke, amelyre az egységes istentiszteleti alkalom anyagát – ennek része az érintett ország bemutatkozása és az imanap témája – mindig más ország készíti elő.

A jövő esztendő imanapi liturgiáját kameruni asszonyok készítették. A március elsejei imanap témája: Minden élő dícsérje az Urat! – lesz.

Az imanappal kapcsolatban B. Pintér Márta kéréssel fordult gyülekezeteink tagjaihoz:

„Szeretnénk kérni, hogy, akik még visszaemlékeznek az indulásra, küldjék el visszaemlékezéseiket. Ugyancsak szeretnénk összegyűjteni olyan fotókat, amelyek helyi imanapi alkalmakon készültek. (Lehetőleg digitállis formában)” – mondta.

A visszaemlékezések és fényképek beküldésének határideje: január 2.

A cím a Női Misszió elérhetősége:

1085 Bp. Üllői út 24. illetve: marta.pinter@lutheran.hu

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben