Új gyülekezeti házat kapott a Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyházközség

Létrehozás: 2012. április 02., 09:15 Legutolsó módosítás: 2012. április 02., 11:02

Nyíregyháza – 2012. március 31-én délután került sor a Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyházközségben a Bólyai tér 1. sz. alatti új szociális szolgáltató központ és gyülekezeti ház szentelésére. Az ünnepi istentiszteleten dr. Fabiny Tamás püspök hirdette Isten igéjét 1Kor 1,5 alapján: „Mert a vele való közösségben mindenben meggazdagodtatok.” Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron

A „Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Nyíregyháza-Kertvárosban és a tanyai területeken szociális szolgáltató központ kialakításával és épület felújításával” című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg, amelynek célja Nyíregyháza-Kertvárosban a Bólyai tér 1. szám alatt szociális szolgáltató központ kialakítása közösségi térrel, az itt élő hátrányos helyzetű, rászoruló személyek magas színvonalú szociális ellátásának biztosítása. A fejlesztés által lehetőség nyílik közösségi programok szervezésére, ahol idősek és fiatalok megszólítása egyaránt lehetséges lesz. Az átalakításra került épületet a nyíregyházi önkormányzattól a Joób Olivér Szeretetintézmény, az Oltalom Szeretetszolgálat és a Nyíregyháza-Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház vásárolta meg közösen.

A szentelési ünnepség elején Laborczi Géza gyülekezeti lelkész átvette a jelen lévő finn testvérek ajándékát, egy feszületet, amely a gyülekezet egykori kántora – Nagyváti Pál – által húsz éve faragott úrasztalára került. Az ambót – amely mögül elsőként dr. Fabiny Tamás püspök hirdethette Isten igéjét – ifj. Nagyváti Pál faragta és adományozta a közösségnek a szentelési ünnepség alkalmából, édesapja emlékére. 

Az istentisztelet végén beiktatásra kerületek az újonnan megválasztott tisztségviselők – a gyülekezeti felügyelői tisztséget továbbra is Csengeri Tamás tölti be.

Április 1-jétől a gyülekezet vasárnaponként 10:15-kor új gyülekezeti házában tart istentiszteletet Laborci Géza gyülekezeti lelkész szolgálatával.

Az ünnepi istentisztelet szentelési részének hanganyaga dr. Fabiny Tamás püspök igehirdetésével elérhető Garai András honlapjáról.

További képek az alkalomról:

http://eszak.lutheran.hu/mediatar/kepgaleria/2012/2012.03.31-nyiregyhaza-kertvarosi-imahazszenteles

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben