Titkokat tár fel az Atya akaratát teljesítő Jézus – Böjti igehirdetés-sorozat volt Nyíregyházán

Létrehozás: 2012. március 04., 11:12 Legutolsó módosítás: 2012. március 05., 11:50

Nyíregyháza – A több évtizedes hagyományt folytatva, böjt első hetének estéin evangelizációs igehirdetés-sorozaton vehetett részt a nyíregyházi evangélikusság a gyülekezeti teremben. Adámi László parókus lelkész Jn 6,22–71 alapján öt, hitünk legbelső titkait feltáró kérdést tett fel estéről estére. A válaszokat az evangélikus portál érdeklődő olvasói is meghallgathatják az igehirdetések címeire kattintva. Szöveg és hanganyag: Garai András www.garainyh.hu, fotó: Pelles Ferenc

Annyit elárulhatunk, hogy a közös válasz kulcsszava: JÉZUS, ő minden titkok tudója, mert ő Isten! Ám erre a nyitott kérdésre minden igehallgatónak személyesen kell megadnia az eddig talán titkolt válaszát: De a te Urad és Istened is ő?! A helyes válasz megtalálásához nyújthat segítséget ez a bátorító, belső megújulásra serkentő böjti evangelizációs sorozat, amelyben az emberi szavakat felhasználva, nekünk is titkokat tár fel az Atya akaratát teljesítő Jézus!

Hétfő:               Jn 6,22–34                       Mi mozgat minket, amikor keressük?

Kedd:              Jn 6,35–46                       Miért jött Ő, aki „az élet kenyere”?

Szerda: Jn 6,47–59                       Hogyan élhetünk belőle?

Csütörtök:            Jn 6,60–66                      Mi rejtőzik a szívünkben vele szemben?

Péntek: Jn 6,67–71                       Akarunk-e vele maradni? 

Az igehirdetés-sorozaton részletek hangzottak el Túróczy Zoltán evangélikus püspöknek az üdvbizonyosságról szóló írásából; a nevére kattintva elérhető a teljes szöveg. Képeink a záró, úrvacsoraosztással végződő alkalmon készültek, amelyen a szolgálatban Labossa László nyugdíjas lelkész segített. Minden esti alkalom ezzel az evangéliumi énekkel kezdődött: „Hozzád jövünk, Uram, ó, segíts, / Ne szóljon Igéd hiába!” Jézus Krisztus ezt ígéri: „aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el”! 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben