Októberben lesz a Luther-könyvsorozat első kötetének bemutatója – A nyári szünet után újra ülésezett a Reformációi Emlékbizottság

Létrehozás: 2011. október 05., 14:28 Legutolsó módosítás: 2011. október 05., 14:32

Budapest – 2011. október ötödikén a Budapest-Fasori Evangélikus Gyülekezet imatermében gyűltek össze a Reformációi Emlékbizottság tagjai, hogy a nyári szünet után megbeszéljék az előttünk álló következő programokat, amelyek kapcsolódnak a reformáció 2017-ben sorra kerülő 500. évfordulójához. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A jövő évben a Reformáció és nők lesz a következő tematikus év. Erre készült három plakát-javaslat, amelyek közül végül az egyiket, némi változtatásokkal elfogadta a bizottság.

Az ülésen szó volt a készülőben lévő, Luther Márton műveiből készülő könyvsorozat első megjelenő részéről, amely a teljes sorozatból sorrendben az ötödik kötet lesz. A könyv pár nyomatott oldalát már megtekintették a résztvevők. A kiadványt 2011. október 28-án, a Magyar Tudományos Akadémia Kistermében mutatják be a nyilvánosságnak.

A Reformáció.500 rendezvények fővédnökeinek prominens, tudósokból, akadémikusokból, közéleti személyiségekből és művészekből álló támogatói kört szeretnének megnyerni. A felkérések ezzel kapcsoaltban folyamatban vannak.

A bizottság tagjai ezután átvonultak a Reformációi Emlékparkba, ahol sor került egyházunk fájának, egy császárfának az elültetésére.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben