Megérkezett a Vesztfáliai Protestáns Tartományi Egyház delegációja hazánkba – Sétahajózással kezdődött a több napos program

Létrehozás: 2011. október 21., 15:08 Legutolsó módosítás: 2011. október 21., 15:09

Budapest – 2011. október 21-én a reggeli órákban érkezett meg a Liszt Ferenc Repülőtérre a vesztfáliai egyházi delegáció, amelynek a Magyarországi Evangélikus Egyház illetve a Magyarországi Református Egyház lesz a vendéglátója öt napos tartózkodásuk alatt. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A vesztfáliai delegációt az egyház elöljárója dr. Alfred Buß elnök vezeti, akivel felesége, Christa Buß is eljött. A köldöttség tagjai: Andreas Duderstedt sajtószóvivő, Frauke Hayungs lelkésznő, az elnök személyi referense, Christa Kronshage az egyházvezetés tagja, a világmisszió, ökumené részleg vezetője, dr. Ulrich Möller egyházfőtanácsos, az egyházvezetés tagja, Renate Philipp iskolavezető, az egyházvezetés tagja, valamint Marion Unger újságíró, a Rajnai Evangélikus Egyház egyházvezetése részéről.

A vendégek első programja megérkezésük után egy ebéddel összekötött hajózás volt a Dunán, amelynek keretében találkoztak a magyarországi evangélikus és református egyházak vezetőivel. Az evangelikus.hu az elindulás előtti pillanatokat csípte el.

A Magyarországi Evangélikus Egyház részéről dr. Fabiny Tamás püspök, Szemerei János püspök, Kákay István országos irodaigazgató, D. Szebik Imre a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke, Cselovszkyné dr. Tarr Klára a MEE Ökumenikus és Külügyi Osztályának vezetője, Adámi Mária, püspöki asszisztens volt jelen a fogadáson. A Magyarországi Református Egyház részéről jelen volt dr. Huszár Pál világi elnök, Fazekas László szlovákiai református püspök, Peterdi Dániel püspökhelyettes, Ábrám Tibor világi elnök, Pásztor Judit a Nőszövetség elnöke, és Ódor Balázs ökumené referens.

A vendégek a délután folyamán meglátogatták még a Sarepta nevű evangélikus szeretetotthont, ahol az intézményvezető Jegessy Zoltánné és Sztojanovics András igazgatólelkész fogadta őket.

Este Liszt Ferenc műveiből zongoraesten vesznek részt, a holnapi napon pedig Debrecenbe utaznak, ahol a református egyházkerületi vezetőkkel találkoznak majd.

A programokról, a fontosabb eseményekről folyamatosan fogunk tudósítani honlapunkon. 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben