Krisztusé vagyok! – Évkezdő áhítatokat tartottak Nyíregyházán

Létrehozás: 2012. január 14., 12:03 Legutolsó módosítás: 2012. január 17., 17:36

Nyíregyháza – Folytatva a több évtizedes gyakorlatot, a nyíregyházi (nagytemplomi) gyülekezet esti istentiszteletekkel kezdte az új esztendő munkanapjait. Ez évben – az Aliansz-imahét és az ökumenikus imahét között – az év második hetének hétköznap estéin gyűltek egybe az ige köré a gyülekezeti teremben a hívek, hogy bátorítást, megerősítést nyerjenek az igazgató lelkész évkezdő áhítatain. Krisztusé vagyok! – Ez volt az összefoglaló gondolata a vízkereszt utáni első héten az Útmutató reggeli igéi alapján tartott igehirdetéseknek. Szöveg és hangállományok: Garai András www.garainyh.hu Fotó: archív

Krisztusé vagyok! – Évkezdő áhítatokat tartottak Nyíregyházán

Dr. Kovács László Attila

Dr. Kovács László Attila nem válogatott, hanem az aznapi „hétköznapi” igék közös üzenetét így szólaltatta meg: Krisztusé vagyok! Ez összecseng a hét igéjével: „Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róm 8,14) De mit is jelent ez a hétköznapokban? (Az igehirdetések alábbi címeire kattintva elérhetőek az istentiszteletek hanganyagai.) A válaszok személyesen szólították meg a jelenlévő „tirpák utódokat”:

-         Vannak testvéreim

-         Az élő Isten jár velem

-         Kincsem az Isten titkainak ismerete

-         Atyám van a mennyben

-         Családom van  

A hétköznap esti áhítatok zárásaként az a Krisztus, akié vagyunk, részesített a vele való legszemélyesebb kapcsolatban; testében és vérében önmagát adta, hogy erőtlenségünk tudatában, az ő kegyelmével megerősödve kezdhessenek új esztendőt Isten gyermekei!

2012-ben is: Bízd Újra Életed Krisztusra!

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben