Isten műhelyében – Tanévnyitó családi napot tartottak Cinkotán – Képek diavetítéssel!

Létrehozás: 2011. szeptember 13., 07:09 Legutolsó módosítás: 2011. szeptember 13., 09:43

Budapest – Cinkota – Az iskolások körében évről-évre örvendetes módon megnőtt az érdeklődés a rendszeres találkozások iránt. A cinkotai gyüle-kezetben tanárokból, hitoktatókból, teológusokból álló lelkes csapat alakította ki azt a koncepciót, amely mentén kísérjük a fiatalokat a hit útján. Előbb a Bibliában előforduló növényeket, majd állatokat vettük sorra. Kirándulásaink során ellátogattunk a vácrátóti arborétumba és a gyöngyösi állatkertbe, hogy a gyakorlatban is elmélyítsük ismereteinket. Idén a különböző mesterségek felé fordult a figyelem. Szöveg: Vető István

Az új téma kiválasztása során végiglapoztuk a Szentírást, és meglepetten tapasztaltuk, mennyiféle mesterség szerepel benne, és megállapítottuk, hogy azok művelői jó példaként állhatnak előttünk hitünk gyakorlásában. A tanév kezdetén ezért hívtuk a családok különböző nemzedékeit „Isten műhelyébe”, hogy belepillantsunk Gondviselő Istenünk életünket formáló gazdagságába. Karon ülő gyermekektől kezdve az idős nagymamákig minden nemzedék tagjai bekapcsolódtak a közös gondolkodásba.

Segítségül hívtuk a KÖSZI ifjú csapatát, hogy tapasztalatukkal és szervezési ötleteikkel hozzájáruljanak a program sikeres lebonyolításához. A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért azért jött létre, hogy ilyen feladatok vállalásával megosszák a szervezés terhét lelkészekkel, gyülekezeti munkásokkal. Fiatalos lendületük magával ragadta a résztvevőket, tartalmas játékaikkal, fejtörőikkel megmozgatták a testet és a lelket egyaránt. Gyülekezetünk teológusa a nap lelki tartalmának kidolgozásáért volt felelős.

A nyitó áhítat a gyülekezet előtt Jeremiás személyét idézte fel, aki egy fazekashoz látogatva értette meg Isten munkáját az embereken. A csoportos beszélgetések az egyes korosztályok érdeklődésének megfelelően vetettek fel sokunkat foglalkoztató kérdéseket. Ezt követően több állomás feladatait kellett a családokból kialakított vegyes csapatoknak megoldania. A napot záró diameditáció bibliai alakok bemutatásával foglalta össze a nap témáját.

Jó volt látni a népes gyülekezetben új arcokat, amelyek őszinte érdeklődést és jókedvet tükröztek. Senki sem érezte magát egyedül, hiszen mindnyájan Isten műhelyében voltunk, és egy kicsit az inasai is lehettünk.

A Miatyánk elmondása közben már érződött a kertben sülő virslik illata, amely a tábortűz köré csalogatta a jelenlévőket. Önfeledt együttlét, szűnni nem akaró beszélgetés és nevetgélés kezdődött. Mindnyájan éreztük, milyen jó Urunk közelében lenni. Ezzel a közös élménnyel búcsúztunk, és tudtuk: ezt a munkaévet is testileg-lelkileg feltöltekezve kezdhetjük. Isten áldja meg minden munkánkat az Ő műhelyében! – írta Vető István lelkész a szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolóban.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben