Ébresztő, Magyarország! – Dr. Molnár Róbert előadása Nyíregyházán

Létrehozás: 2012. március 19., 09:26 Legutolsó módosítás: 2012. március 19., 11:06

Nyíregyháza – Az Aliansz nyíregyházi közössége meghívására 2012. március 18-án délután, a MET (Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség) templomában tartott előadást egy politikus, akit rabul ejtett Isten. Dr. Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere a pünkösdkor megjelenő második könyve címét is idézte a 2Tim 2,1–7 alapján tartott igehirdetésében: Ébresztő, Magyarország! Szöveg és hangfájl: Garai András, www.garainyh.hu, Képek: Jónás Miklós

A gyülekezeti helyiséget teljesen megtöltő nyíregyházi, többségében protestáns híveket és lelkipásztorokat Jónás Miklós, a MET helyi lelkésze köszöntötte, majd bevezető imádsága után az evangélikusok számára a Deák téri missziói napról is ismerős politikus, dr. Molnár Róbert lépett a szószékre.

Evangelizáló igehirdetésében többek között kiemelte az alapige mai üzeneteként, hogy mi Isten vitézei, versenyzői, földművesei vagyunk. És a mi három fő feladatunk: sóvá válni, keresztet hordozni és a világosságot továbbadni! A mi kis fényünk egy egész társadalmat be tud világítani. Őrállói küldetésünk is van, és Jézus szeretetével gyomirtóként is szolgálnunk kell. Sok a valláskárosult ember, és még a hívőkre is a világ hat inkább, és nem mi vagyunk hatással a világra. Tudomásul kell vennünk, hogy Isten minket formáló műhelye e földön van, és a bemutató-, kiállítóterem majd odaát lesz. S a mennyországban nem lesznek vallási szekciók, ezért már most romboljuk le a falakat! Bátorításul idézte 1Krón 28,20 igéjét is: „Légy erős, légy bátor és cselekedj! Ne félj, és ne rettegj, mert az Úristen, az én Istenem veled van, nem hagy cserben és nem hagy el, amíg be nem fejezed az Úr háza szolgálatához szükséges valamennyi munkát.”  Dr. Molnár Róbert igehirdetésének teljes hanganyaga a nevére kattintva érhető el.

Az imaközösség előtt a görögszállási hívők csoportja szolgált egy szívből fakadó evangéliumi énekkel. A nyíregyházi Aliansz közösség hívei kéthavonta találkoznak, felváltva egymás gyülekezeti helyiségeiben, s gyakran vendégelőadók szolgálatai által is erősödnek Krisztusba vetett hitükben, miként ezt most is tehették Isten rabul ejtett politikusának országot ébresztő, léleképítő előadása részeseként.  

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben