Az anyaotthonok lakóinak megsegítése állt az idei Katalin-napi evangélikus bál középpontjában

Létrehozás: 2012. november 27., 09:34 Legutolsó módosítás: 2012. november 27., 15:21

Budapest – 2012. november 24-én immár ötödik alkalommal került megrendezésre a hagyományos Katalin-napi evangélikus bál. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

A bált, mint eddig minden évben, idén is jótékonysági céllal szervezték. A rendezvény középpontjába, igazodva a „Reformáció és a nők” tematikus év programjaihoz, a családon belüli erőszak miatt otthontalanná vált kisgyermekes anyukák ellátását végző gödöllői és nyíregyházi anyaóvó intézmények kerülnek.

Az estet Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkára nyitotta meg. Az államtitkár Luther Mártont idézve hangsúlyozta a család és a házasság fontosságát.

A műsorban Fehér Anna Jászai-díjas színésznő Szabó Magda Régimódi történet című regényéből olvasott fel részletet. (A művésznővel készült interjú honlapunkon olvasható.) Szvorák Katalin Liszt- és alternatív Kossuth-díjas énekművész népdalokkal, Rudolf  Péter Jászai-díjas színművész pedig egy nagyon személyes hangvételű pódiumbeszélgetéssel vállalta a közreműködést, természetesen mindkét esetben a középpontban a család állt. A támogatójegyekből és a hagyományos tombolából befolyt összeg közvetlenül az anyaóvó intézmények szolgálatát segíti.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben