A mai nap igéi

Megnyitja az Úr előtted gazdag kincsesházát, az eget, és esőt ad földedre, amikor csak kell, és megáldja kezed minden munkáját. (5Móz 28,12a)

Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre. (Jn 1,16)

Olvasmányok: Mik 7,7–9.18–20 és Ám 9,11–15

 

Lelki útravaló a mai napra

Június 20.Aki meg akarja tartani az életét, elveszti azt. Aki pedig elveszti az életét érettem, megtalálja azt.
Máté 16,25


Uram!
Megközelíti mai tanításod igazságát az az ember, aki önmagáról elfeledkezik. Aki életét kész áldozatul adni. Így találtak áldott életre a szülők, ha gyermekeiknek éltek. Hazafiak, ha népük jövőjéért áldozták oda munkájukat s ha kellett: életüket. Tudósok, amikor az egész emberiségért égették el életüket.
De az ember így csak megközelíti igazságodat. Szavadban a hangsúly ezen van: "Aki elveszti életét érettem".
A megtalált élet tehát ez: ha nyomán az istenfiúság válik valósággá, melyet Te hirdettél és éltél. Az életet örökre megtalálja, aki azt fönntartás nélkül a Te rendelkezésedre bocsátja.

Uram!
Ha kurtára szabott földi életemet a legfőbb jónak tekintem és megtartása érdekében mindent megteszek, azaz: fukaron óvom mások igényeitől, kényelmét vagy vélt biztonságát még becstelenség árán is védelmezni akarom, akkor nagyon messze esem tőled, aki soha önmagadra tekintettel nem voltál, sőt váltságul odaadtad magadat másokért.
Segíts hozzád hasonlítanom.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Luther Márton: Jer, örvendjünk, keresztyének! c. könyvéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető "Napiige 2011" alkalmazás az Android Marketben. Részletesen ld. itt: http://www.appbrain.com/app/napiige-2011/hu.reiss.losungen2011