Próbálják az Ember tragédiáját – November 6-án premier!

Létrehozás: 2009. október 23., 09:19 Legutolsó módosítás: 2009. október 23., 09:29

Jókedvű, vidám színészek, elmélyült, rendező, összességében jó hangulat jellemzi az Ember tragédiája nemrég elkezdődött próbáit. Nincsenek könnyű helyzetben, mert egy mondhatni „óriás fába” vágták a fejszéjüket, amikor Madách Imre AZ EMBER TRAGÉDIÁJÁT tűzték ki célul. De mint a rendező Udvaros Béla elmondta, épp itt az ideje hogy a Magyar színpadon rehabilitálva legyen a mű. Forrás: evangeliumszinhaz.hu / L. K.

- A nagy művet kamaraszínházi adaptációban láthatják majd a nézők, de a mű lényegi mondanivalója és értékei teljes egészében érvényre fognak jutni. Nem kis munka egy ilyen művet úgy meghúzni hogy minden benne legyen de ugyanakkor alkalmazkodjon a színpadi lehetőségekhez.

Kezembe tartva az előadás plakátját, régi és új színészek neveit is látom. Udvaros Béla elmondta, hogy új és régi fiatalokkal erősítette a csapatot, de a régiek is nagyszerű szerepeket kaptak. Csak egy pár név a csapatból: Bánffy György, Lénárt László, Buzogány Márta, Kárpáti Tibor, Mucsi Sándor, Gyurin Zsolt, Farkas Tamás, Rékai Nándor, Veress Előd, Kriszt László, Borbáth Ottília, Geszty Glória, Tódor Réka, Bakó Krisztián... Díszlet Húros Anna Mária, a dalszövegek és zene Huzella Péter nevéhez fognak kötődni.

További jó munkát kívánunk önöknek! A premier előtt a színházban újra belenézek a „nagy műbe".

További képek a próbáról itt tekinthetőek meg:

http://www.evangeliumszinhaz.hu/aktualis.html

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben