A két Fábry

Létrehozás: 2008. december 05., 14:03 Legutolsó módosítás: 2008. december 05., 14:04

Kaposvár - Az ország első számú sómenje és Kaposvár legfiatalabb plébánosa. Hogy mi bennük a közös? Nemcsak a nevük. Fábryék rokonok. Ráadásul - a rossznyelvek szerint - mindketten szónokolnak is: egyikük a tévében, másikuk a templomban. Az biztos: Sándor segített Kornélnak. Jótékonysági esten lépett fel szerda este. A templom felújítását támogatta ezzel. Forrás: KaposPont

A két Fábry

Fábry Sándor

- Az a hír járta, hogy jön ide egy fiatal pap, nem tudjuk, hogy ki, de a Fábry Sándor unokaöccse - mesélte Fábry Kornél Kaposfüred plébánosa.
A humor úgy látszik családi örökség Fábryéknál.

- Kornél másodfokú unokaöcsém, és hát gondoltam, meglátogatom, amit ő már régóta favorizál, akkor annak legyen valami kézzelfogható haszna is - mondta Fábry Sándor.

Lett. Zsúfolásig megtelt a kaposfüredi sportcsarnok. 

- Nekem is nagy dolog lenne, ha a 600 néző Kaposfüredről ellátogatna hozzám Leányfalura.

- A világot az őrültek viszik előre és ezzel kapcsolatban általában fogékony vagyok. És az őrültek engem meg is találnak - összegezte a showman. - Hogy mondjak egy konkrét példát: amikor a vasúttal kísérleteztek, akkor hülyének nézték, akik azt mondták, hogy a sima sínre tegyenek sima kereket. Mert ugye fogas sínen próbáltak előre menni fogaskerékkel.
 
Az est teljes bevételét a kaposfüredi templomra fordítják. A legfontosabb a szigetelés lenne, de az több millió forintba kerülne. A plébánosnak azonban még rengeteg terve van.

- Jó lenne itt a szőnyegezést megújítani, meg a villanyt mindenképpen át kell szerelni - sorolja az ifjú pap. - A padokat szeretnénk kicsit rendbe hozni, új párnákat tenni bele, illetve a fűtést megoldani. Most elektromos fűtés van, nagyon sokat fogyaszt és sokaknak kiégette már a nadrágját, cipőjét.

A sekrestyében már van új szekrény, megújult a mosdó és a gyóntatószék, valamint egy WC-t is kialakítottak a híveknek.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
  • Küldés levélben